SULJE

Kuka on Coach Kari?

Coach Kari 2023

Kari Helander on entinen ammattiurheilija, kolmen urheilevan lapsen isä, valmentaja, tietokirjailija ja urheiluperheiden mentori

 

Kasvoin urheiluperheessä, jossa isäni Raimo Helander oli suuri urheiluvaikuttaja ja monilajiseuran Tapion Hongan toimitusjohtajana usean vuoden.  Isäni innoittamana pääsin harrastamaan useita eri lajeja, jalkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa, yleisurheilua ja käsipalloa. Olen myös kasvattanut kolme omaa poikaa, jotka harrastivat eri urheilulajeja.

Jalkapallosta tuli kuitenkin minulle läheinen laji ja pääsin pelaamaan FC Hongan edustusjoukkueeseen jo 16-vuotiaana. Armeijan suoritin Urheilukomppaniassa, Lahdessa.  Samana vuonna tuli seurasiirto Lahden Reippaaseen ja kansalliselle huipulle Mestaruussarjaan. Seuraava seurasiirto veikin jo pelaamaan Yhdysvaltoihin Floridaan.

15 vuoden peliuran jälkeen siirryin valmentamaan Yhdysvalloissa aikuisten joukkuetta: Palm Beach Ambassador.

Halusin kuitenkin siirtyä takaisin lasten ja nuorten urheiluun, jossa koin enemmän merkityksellisyyttä auttaessani nuoria urheilijoita.  Valmensin amerikkalaisessa koulussa eri lajeja ja urheilijoita, ja sain tutustua heidän vanhempiinsa.

Vanhempien tukeminen tuntuu minusta luonnolliselta ja tärkeältä ja koen, että seminaareja, tapahtumia ja opetusmateriaaleja tarjoamalla vastaan tarpeeseen, jota ei ole tähän mennessä riittävästi huomioitu. Tällä videolla kerron myös lisää näistä asioista, ja miten voisin auttaa ehkä juuri sinua, vanhempi tai valmentaja!

Olen myös kirjoittanut kaksi kirjaa urheiluvanhemmuudesta ja menestyksen luomisesta kädestä pitäen.

Arvot:

LUOTTAMUS

VASTUU

VÄLITTÄMINEN

Tarjoan jotain erilaista ja ainutlaatuista kouluttamalla urheiluperheiden vanhempia tukemaan nuorten kehittymistä ja kasvua aikuisiksi. Nuoret saavat elämässä tarvittavia taitoja. Lasten ja nuorten urheilu on parhaimmillaan, kun lahjakkaat nuoret, fiksut vanhemmat ja vastuulliset valmentajat yhdessä luovat lapsille ja nuorille turvallisen ympäristön harrastaa ja kasvaa.

Luottamus, vastuu ja välittäminen ovat Coach Kari – Youth Sport Parenting -toiminnan arvot, ja ne heijastuvat kaikessa tekemisessä.

Onnelliset lapset – Tyytyväiset vanhemmat – Menestyvät seurat

Tutustu Karin kirjoihin

Kirjoja on saavavilla monissa  kirjakaupoissa, mutta voit myös helposti tilata omasi tällä yhteydenottolomakkeella.

Kirja Onnellinen urheilija - Kari Helander

Onnellinen urheilija

Lapsen kasvu urheilijaksi

Onnellinen on se urheilija, joka nauttii liikunnasta ja urheilemisen tuomista haasteista.  Ilo ei synny pakosta vaan sisäisestä palosta.  Urheiluvalmentaja Kari Helander kertoo kirjassa omia kokemuksia valmennusvuosiltaan, kuinka hän käsitteli vaikeatkin haasteet niin Yhdysvalloissa kuin Suomessa.  

Miten keskustella urheiluperheissä, ettei lapsi koe niitä keskusteluja lisättynä paineena.  Mitä jos lapsen motivaatio hiipuu? Kuinka auttaa lasta voittamaan epäonnistumisen pelko.?  Mikä on lapselle tärkeintä?  Näihin, ja moniin muihin pulmiin Coach Kari tarttuu maanläheisellä tavallaan.  

Kari Helander ja Seija Vilén

Readme.fi, 2015

Hinta 25 €

+ postikulut

Kirja Kotikenttäetu - Kari Helander

Kotikenttäetu

Kirja urheiluperheiden vanhemmille

Miten tullaan huippu-urheilijan vanhemmiksi? Mikä on se etu minkä tähti on saanut lapsena? Onko kyse vain nuoren lahjakkuudesta vai voivatko vanhemmat vaikuttaa lapsensa uran kehitykseen niin merkittävästi?

Tässä kirjassa tunnetut suomalaiset huippu-urheilijat kertovat millaisen kotikenttäedun juuri he saivat vanhemmiltaan. Pääset kurkistamaan heidän arkeensa kun tähteä vielä tehtiin.

Kari Helander ja Seija Vilén

Readme.fi, 2017

Hinta 25€

+postikulut

Asiakkaat ja kumppanit

Coach Kari – Youth Sport Parenting tekee yhteistyötä monien eri tahojen kanssa tarjoamalla vankkaa tietoa sekä positiivisia käytännön vinkkejä. Kari luennoi urheiluseurojen, lajiliittojen, koulujen ja yhdistysten vanhemmille, valmentajille, urheilijoille ja opettajille. Pyydä Coach Kari puhumaan teidänkin tilaisuuteenne.

Urheiluseurat

Olarin Voimistelijat, voimistelu

Esport Oilers, salibandy

Helsingin IFK, jääkiekko

FinnVolley – minimaajoukkue

FC Reipas, jalkapallo

Kainuun Pesis, pesäpallo

Helsingfors Segelklubb, purjehdus

Etelä-Vantaan Taitoluistelijat, muodostelmaluistelu

Espoon Tapiot, yleisurheilu

Grani Tennis, tennis

FC Honka, jalkapallo

Hyvinkään Ponteva, koripallo

Kirkkojärven Loiske, salibandy

Palm Beach Soccer Academy, soccer

EBK Espoo Bollklubb

Espoon Taitoluisteluklubi, taitoluistelu

KJT Hockey, jääkiekko

Espoon Telinetaiturit, telinevoimistelu

Attitude Sports, voimistelu

Salpis ry lentopallo

Palm Beach Soccer Academy, soccer

Vihdin Salisudet, salibandy

Vanders, uinti

Golden Spirit, cheerleading

FC Espoo, jalkapallo

Tikkurilan Taitoluisteluklubi

KäPä, jalkapallo

Espoon Miekkailijat, miekkailu

Seinäjoen voimistelijat

Esport Eagles, monilajiseura

FC Kuusysi, jalkapallo

Helsingfors Sägelklubb, purjehdus

Liitot ja Yhteisöt

Suomen Voimisteluliitto

Suomen Taitoluisteluliitto

Suomen Olympiakomitea

Helsinki Cup

Suomen Palloliitto

Suomen Sulkapalloliitto

Espoon Kaupungin Liikuntapalvelut

Etelä-Suomen Liikunta & Urheilu

Liikkuva Koulu

Urhea Akatemiaurheilijat

Keski-Pohjanmaan Liikunta Ry

Hämeen Liikunta ja Urheilu

Turun seudun Urheiluakatemia

Koulut

Auroran koulu

Kalajärven koulu

Pohjois-Kymen Musiikkiopisto

Leppävaaran koulu

Haukilahden urheilulukio

Kirkkojärven koulu

Kouvolan Musiikkiopisto

SportOmnia / Urhea, huippu-urheilu

Suosituksia – referenssit

Coach Kari ja hänen Youth Sport Parenting-teemansa on saanut paljon myönteistä palautetta ja lämminhenkisiä suosituksia urheiluperheiden vanhemmilta, valmentajilta, seurajohtajilta, rehtoreilta ja opettajilta.

Katso kuinka nämä eri tahot ovat löytäneet uudenlaisia positiivisia kokemuksia Coach Karin luennoilta.

 

”Coach Karin Kotikenttäetu-seminaari sulkapalloliiton junioriryhmien pelaajien vanhemmille oli erinomainen keskustelutilaisuus.  Sulkapalloliitto haluaa tiivistää yhteistyötä kilpaurheilussa erittäin tärkeän tahon, vanhempien, kanssa ja myös tähän Karin ajatukset antoivat loistavan perustan.”

– Mika Heinonen, Suomen Sulkapalloliitto

 

”Vanhempi vaikuttaa aina lapsen liikkumisen esimerkillään, kommenteillaan tai olemuksellaan.  Näiden asioiden ääreen on hyvä välillä pysähtyä ja pohtia mahdollisuuksia yhdessä.  Karin luento on tähän hyvä tilaisuus.”

– Kirsi Lassoy, Grani Tennis

 

”Seminaarit ja työpajat tarjosivat vanhemmille vertaistukea, inspiraatiota ja vinkkejä. Olarin Voimistelijat oli tyytyväinen Kari Helanderiin, joka toimi keskustelun virittäjänä.  Oli tärkeää, että vetäjä oli ulkopuolinen henkilö; myös siitä oli apua, että hänen lajitaustansa ei ole voimistelu, jolloin keskustelu ei ajaudu lajityypillisiin seikkoihin vaan pysytään aiheessa.”

– Linda Bergström, Olarin Voimistelijat

”Ei ole sattumaa, että Kari Helander on suosittu luennoitsija liitoissa ja seuroissa. Hän osaa pitää asiansa sopivan yksinkertaisena ja käytännönläheisenä.”

– Petteri Sihvonen, YLE-Puhe – Lindgren & Sihvonen

 

”Coach Karin seminaari F.C. Reippaan vanhemmille antoi tukea futisvanhemmuuteen ja intohimon yhteiseen polkuun sekä tietoa siitä, kuinka parhaiten tukea omaa lasta urheilijanpolulla.”

– Jyrki Maisonlahti, FC Reipas

 

”Karin luennoilla on niin lämmin henki, että jokainen kokee varmasti tulleensa kuulluksi ja nähdyksi.  Karin tieto, taito ja kokemus herättävät luottamusta. Voin lämpimästi suositella Coach Karin luentoja kaikille vanhemmille, valmentajille ja seuroilla.  Hän on silta vanhempien ja valmentajien välillä.”

Sanna Vuorinen, Etelä-Vantaan Taitoluistelijat

 

”I have known Coach Kari for over 20 years and he has inspired many people at Palm Beach Soccer Academy.  I can see players have more confidence.  Parents have learned to keep balance between sport and family values.  My coaching staff have a better understanding and importance of family support.   I can highly recomend Kari for any club and we sure miss him here in Florida.”

– Gary Walker, President, Palm Beach Soccer Academy

 

”Olin Coach Karin pyynnöstä opettamassa pingistä nuorille ja näin, kuinka Kari antoi vanhemmille neuvoja, joilla kasvattaa lapsen itseluottamusta, ja miten tukea lasta harrastuksen parissa kannustajana eikä arvostelijana.”

– Pasi Valasti, 9-kertainen Pingiksen Suomen Mestari

 

”Olen lukenut Coach Karin vanhemmille suunnatun kirjan ja korttisetin Onnellinen Urheilija – lapsen kasvu urheilijaksi, josta vanhemmat saavat vastauksia ja tukea urheiluperheen arkeen, ja voin suositella näitä jokaisen seuran vanhemmille.”

– Markku Sistonen, Liikuntapäällikkö, Espoon Kaupunki

 

”Kahden urheilevan lapsen vanhempana olemme jo useamman vuoden ajan saaneet kokea, kuinka Coach Kari antaa tukea vanhemmille vaikeissakin asioissa.  Olemme saaneet oivallisia vinkkejä, miten käsitellä harjoitteluun ja motivaatioon liittyviä hankalia kysymyksiä.”

– Nea & Ari Forss, Helsingin Hieronta Akatemia

 

”Coach Karin vankka kokemus urheilumaailmasta ja sen myötä syntynyt ”hiljainen tieto” on arvokasta kuultavaa seminaariväelle.  Uskon, että jokainen meistä olisi parempi ihmisenä, urheilijana, valmentajana ja seurajohtajana, jos saisimme osallistua Karin seminaareihin.”

– Teemu Huhtakangas, Kainuun Pesiksen seuratoiminnan kehittäjä ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian Prikaatin ja Ammattikorkeakoulun pesäpallovalmentaja

 

”Coach Karin seminaari OVO:n vanhemmille avasi uusia näkökulmia ja tarjosi vastauksia moniin kysymyksiin.  Itsekin olen saanut häneltä paljon tukea, kannustusta ja avaimia omaan valmentamiseen.”

– Sanna Virtanen, OVO-joukkuevoimistelun Maailman Mestari

 

Poikamme pelaa FC Hongassa ja olemme saaneet vuosien mittaan Coach Karilta useita käytännön esimerkkejä, miten tukea ja auttaa poikaamme niin onnistumisten, tappioiden, kuin loukkaantumisten hetkillä.  Hänen suurin antinsa on muistuttaa meitä vanhempia pelaamaan oikein omaa pelipaikkaamme, joka tukee kokonaisvaltaisesti elämää.”

– Mika Palmio

 

”Oli erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen ilta. Olet hyvä esiintyjä ja asiat ovat todella tärkeitä, myös muille, ei pelkästään urheilevan nuoren vanhemmille.  Saimme paljon hyvää palautetta vanhemmilta, ilta oli oikein onnistunut. Kiitos Kari!”

– Elena Savolainen, Leppävaaran Koulun rehtori

Coach Kari mediassa